Waarom een energielabel

  • Home
  • Waarom een energielabel
Energielabel bij verkoop of verhuur woning

Verkoop of verhuur gebouw

Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een gebouw energiezuinig of -onzuinig is. De keuze voor een zuinig gebouw betekent een lagere energierekening, meer comfort en minder CO2-uitstoot en derhalve beter voor het milieu!

Het energielabel geeft met de klassen A++++ (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een gebouw is in vergelijking met soortgelijke gebouwen. Het energielabel is een document (pdf) waarin deze kenmerken zijn beschreven. Hierin staat tevens omschreven hoe het gebouw eventueel energetisch nog verbeterd kan worden. Over het algemeen is een gebouw met een beter energielabel meer waard en sneller verkocht of verhuurd.

Gebouweigenaren zijn verplicht bij verkoop en / of verhuur een energielabel beschikbaar te stellen aan de koper of huurder. Deze verplichting geldt ook voor nieuwe te bouwen gebouwen.

Geldigheid

Energielabels blijven 10 jaar geldig vanaf registratiedatum, ook energielabels die zijn geregistreerd vóór 1 januari 2021.

Vele Jaren Ervaring